torstai 22. heinäkuuta 2021

Soiva Silli nimisen baarin nimen historia

 

Fazerin irtomakeislaatikko marmeladia pakkaus faneria

Voikkaalla Säästötalossa nykyisen PUB Naapurin tiloissaon ollut useita kahvila-alan yrittäjiä. Seurasin läheltä erään yrittäjän alkutaivalta elintarviketukkuliikkeessä Kouvolassa. Yrittäjä teki hankintoja avasi asiakastiliä, jossa kysyttiin mm. PRH rekisterinumeroa sitä ei ollut koska anomukset oli tullut takaisin, syynä tämä nimi oli jo rekisterissä. Yrittäjän paine kasvoi huoneiston vuokraa piti maksaa, mutta kahvilla ei saatu avatuksi koska PRH ei ollut saanut nimeä rekisteriin koska aina uusi ehdotettu nimi oli jo käytössä, anomus tuli aina hylättynä takaisin silloin toimittiin postin välityksellä. Faxi ei kelvannut allekirjoituksen vuoksi. PRH puhelinpalvelua ei ollut jossa olisi saanut heti vastauksen, saati nykyisin netissä sen voi ennakkolla selvittää muutamassa sekunnissa.

Eikä tukkuliike voinut toimittaa tilattuja tavaroita koska asiakastiliä ja numeroa ei ollut, vakuudet oli kunnossa, avausilmoituskin piti antaa, avauspäiväkin oli auki.Tukkuliikeen mainoshenkilö oli tekemässä kahvilaan miljöösomistuksia, samoin juoma- ja kahvi firma. Ikkunaan tulevaan avausilmoitusta suunniteltiin, jättäen päivämään siitä vielä auki.

Yrittäjä kertoi huolensa myös tukkuliikkeen mainoshenkilölle, joka oli monessa liemessä keitetty taiteilija, hänen luonteelle tyypilliseen tapaan ratkaisi ongelmia nopeasti hän ehdotti, kirjoita siihen PRH ilmoitukseen  SOIVA SILLI. Jos tämä ei mene läpi, niin hänellä on vielä vetävämpi ehdotus, jota hän ei paljastanut. Se meni läpi.

Kiitos korjauksesta ensin kirjoitin kahvilan olleen Linjatalossa Mikko Tahvanainen.

https://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri.html

Pertti Paalanen